Richtlijnen voor (groot)ouders en supporters

Zowel kinderen als ouders kunnen voetbal beleven als een buitengewoon leuke sport. (Groot)ouders en andere supporters hebben in deze een grote verantwoordelijkheid, met name als het om het functioneren van henzelf en hun kinderen gaat. Hierna volgen enkele aanwijzingen die van pas kunnen komen.

Algemeen
  • Als ouder ben en blijf je verantwoordelijk voor het gedrag van jouw kind(eren).
  • KFC PERK moet een leuke omgeving zijn voor iedereen. Ouders dragen hieraan bij.
  • Het clubbelang gaat boven eigenbelang. Breng dit bij je kind(eren) onder de aandacht.
  • Betaal het inschrijvingsgeld op tijd, dat vergemakkelijkt aanzienlijk de werking van de club. Bij niet-tijdige betaling volgt een trainings- en wedstrijdverbod.
  • Raadpleeg regelmatig de website www.kfc-perk.be voor nieuwe afspraken en berichten.
  • Wij verwachten – uiteraard binnen de mogelijkheden - een actieve deelname van ouders (bijv. bij de organisatie van de eigen tornooien).
  • Het is prettig als we je mogen verwelkomen op een van onze eetdagen: de opbrengsten ervan zijn van groot belang om als club een financiële break even te draaien.
  • Er geldt een algemeen rookverbod in de kantine en in de kleedkamers!
  • Blijf nergens mee lopen maar bespreek dit direct met de juiste personen. Let er op dat ergernissen die besproken worden in het bijzijn van de kinderen binnen zeer korte tijd door dezelfde kinderen verder besproken worden en een eigen leven gaan leiden.
  • Met vragen of opmerkingen kan je steeds terecht bij  de TVJO of iemand anders van het jeugdbestuur.
Bij de wedstrijden en trainingen
  • Zorg dat jouw kind op tijd aanwezig is bij wedstrijden en trainingen. Als je dreigt te laat te komen, stuur je een smsje naar de trainer.
  • Zorg er voor dat de kinderen correct gekleed zijn: scheenbeschermers zijn te allen tijde verplicht.
  • Voetballers moeten hun plan leren trekken: vanaf de U9’s worden geen ouders meer toegelaten in de kleedkamers.
  • Van zodra je een verlof boekt, geef het door aan de trainer zodat hij hier ten volle rekening mee kan houden.
  • Probeer zo vaak mogelijk te gaan kijken naar zowel thuis- als uitwedstrijden.
  • Help, indien nodig, even met het klaarzetten van de doelen of eventuele andere zaken.
  • Probeer bij te dragen aan het vervoer bij uitwedstrijden. De adressen van de tegenstrevers kan je terugvinden op www.footbel.com of op www.voetbaladres.be
  • Moedig spelers op een positieve manier aan (geen aanwijzingen, alleen aanmoedigingen).
  • Het is niet verstandig om uw kind(eren) met geld of cadeaus te belonen voor geleverde prestaties.
  • Trainers bepalen de samenstelling en opstelling van de ploeg. Meng je dan ook liever niet in deze opstelling of met andere voetbaltechnische aspecten. Coaching gebeurt door de trainer, niet door de ouders.
  • Tijdens de wedstrijden is de scheidsrechter de baas op het veld. Zelfs als hij ongelijk heeft, heeft hij gelijk.
  • Ouders geven tijdens wedstrijden of training geen commentaar op de trainer of afgevaardigde. Dit kan eventueel na afloop onder vier ogen.
  • Aan de ouders kan worden gevraagd om via een beurtrol in te staan voor het wassen van de wedstrijdkledij (shirt en broek). Afspraken daarover worden gemaakt met de trainer en de afgevaardigde.
  • Is jouw zoon een T-shirt, trainingsvestje of voetbalbroek kwijtgespeeld? Kijk dan even aan de kapstok in de kantine (links van de toog). Met wat geluk kan je er de verloren voorwerpen terugvinden.

31 oktober:
HaHa Halloween Happening

Vrijdag 19 oktober

20:00 Sp Rotselaar B - Reserven A
20:30 Dames - RWDM Girls B
20:30 Veteranen - Boortmeerbeekl

Zaterdag 20 oktober:

11:00 U6 - KFC Eppegem
10:30 U7B - KNV Keerbergen
11:00 FC Kortenberg Meerbeek D - U7C
10:45 KNV Keerbergen - U10B
12:00 KVC Linkebeek - U11A