Panathlon Verklaring: Ethiek in de jeugdsport

fairplay2KFC Perk probeert , samen met vele andere sportclubs, om op onze eigen manier iets te doen aan de negatieve aspecten van de voetbalsport. Voor ons zijn vriendschap en fair-play geen holle woorden maar begrippen die onmiskenbaar de basis vormen van sport in al zijn facetten. Sport moet weer hand in hand gaan met sportiviteit!

Panathlon Verklaring: Ethiek in de Jeugdsport
  • Vind jij het normaal dat sommige begeleidende ouders hun ‘spruiten’ aanzetten om de medespeler van de tegenpartij “in de grond te stampen” ?
  • Is het aanvaardbaar dat spelers of supporters oerwoudgeluiden maken naar zwarte voetbalspelers?
  • Vind jij het leuk naar een match te kijken die op voorhand verkocht is?

fairplay

Neen? Wel, wij bij KFC Perk ook niet en daarom proberen wij, samen met vele andere sportclubs, op onze eigen manier iets te doen aan deze negatieve aspecten van de sport. Voor ons zijn vriendschap en fair-play geen holle woorden maar begrippen die onmiskenbaar de basis vormen van sport in al zijn facetten. Sport moet weer hand in hand gaan met sportiviteit!

Vandaar dat we met alle trainers en bestuursleden de Panathlon-verklaring ondertekenden. Met deze verklaring gaan we de verbintenis aan om, over de discussie heen, heldere gedragsregels vast te leggen bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport.

De exacte inhoud van deze verklaring , kan je hier vinden, samen met de handtekeningen van elkeen!